Cégünkről...

 

Családi vállalkozásunk, a Trixon-B Kft. 1995 óta foglalkozik kereskedelemmel. Pálinkafőzdénket 2005-ben építettük a családapa pálinkaszeretete és hosszú távú befektetési ötletének hatására. Alapötlete - ami mára mondhatni valóra vált - az volt, hogy a viszonylag elmaradott Borsodi régióban is megismertesse a nyugaton egyre inkább elterjedt főzési technológiát és gyümölcsfeldolgozást.

Pálinkafőzdénk nevét az Edelény és Damak között található, egykoron nemesek által lakott tanyáról, Sáppusztáról kapta, ahol pontosan a mai épületünk helyén helyezkedett el az akkori kastély. Létesítményünk építésekor törekedtünk eme jelleg megtartására is, természetesen modern kori köntösbe bújtatva, megépítve ezzel magyarország egyik legszebb pálinkafőzdéjét.

Kezdetben csak bérfőzéssel foglalkoztunk, míg 2011-ben beléptünk a kereskedelmi főzdék sorába. Ezen idő alatt rengeteg tapasztalatot szereztünk a gyümölcsök feldolgozásáról, a kiváló pálinka készítéséről, aminek hatására a kereskedelmi főzde indítása mellett döntöttünk, a magyar pálinkapiac telítettségének ellenére is! Tudjuk, hogy hosszú távon csak a fogyasztók pozitív és negatív kritikáival juthatunk előre, ezért törekszünk a tökéletes minőség elérésére!

Termékeinket a legszigorúbb minőségi követelménynek megfelelően, de ugyanakkor a vásárlók számára megfizethető árakon próbáljuk előállítani. Bízunk benne, hogy az elhivatott és lelkiismeretes pálinkakészítés „meghozza gyümölcsét”, és a vásárlóink legközelebb is egy üveg Sáppusztait emelnek le a boltok polcairól. Idén ősszel egy új 500 literes főzőberendezés és egy nagyteljesítményű aszalógép kerül beüzemelésre ezzel növelve a főzde kapacitását és újabb típusú termékek előállításának lehetőségét!

 

Technológia, termékek

Pálinkáink a legkiválóbb magyar válogatott alapanyagok felhasználásával és gondos főzőmesterünk kreatív „alkotásaival” készülnek. Gyümölcseink erjesztését gépi tisztítás és feldolgozás után, számítógép által vezérelt saválló tartályokban irányított erjesztéssel végezzük, majd Kothe tornyos (finomítóoszlopos) lepárló-berendezéssel egyszeres lepárlással készítjük el végtermékünket a Sáppusztai pálinkát. Pihentetés, hígítás és hidegkezelés után kézi palackozással kerül üvegbe a pálinka.

 

Természetesen csak prémium minőség gyártásával foglalkozunk, igényes és egyedi csomagolással, 4 féle kiszerelésben, az igényes vásárlók teljes értékű kiszolgálásával. Fő termékeinkként tartjuk számon a különlegesebb, ritkább párlatokat, mint pl. a feketeszeder, feketeribizli, birs, vadszilva, vadkörte és kökény, de a nélkülözhetetlen klasszikusok is helyet kaptak kínálatunkban, mint pl. a kajszibarack, muskotályos szilva, cigánymeggy, muskotályos szőlő, aszútörköly, jonathan alma és őszibarack pálinkák amik elkészítésére nem kisebb odafigyelést szenteltünk.

2013 tavaszán egy új 50’S termékcsalád került bevezetésre az „erősebb” vásárlói igényeknek megfelelően, 2013 telén pedig kínálatunkat tovább bővítjük majd az Ágya’S névre hallgató pálinkáinkkal.

2013-ban pálinkakoktéljainkkal (Cocktail’S) is megismerkedhetnek a különleges, nem mindennapi ízekre vágyó, de a gyümölcsösséget mindenképpen igénylő fogyasztóink. Ezeket -a kimondottan a Sáppusztai pálinkákra komponált italokat- a fesztiválokon és nívósabb szórakozóhelyeken fogyaszthatják majd kedves vendégeink!